San George

San George Amsterdam

George heeft er weer een nieuwe locatie bij! Met vestigingen in Den Haag, Laren, Zandvoort en vier restaurants in Amsterdam neemt het langzamerhand heel Nederland over. San George is de nieuwste telg in de familie, die ze omschrijven als de ‘downtown Italian’.
Een paar dagen nadat ik terug was uit Rome, schoven we aan bij deze Italiaan midden in het centrum van Amsterdam. Het oude NH hotel hebben ze omgetoverd tot een bijzonder restaurant, met een luxe uitstraling, schitterende bar en mooi in wit gedekte tafels.
Mijn favoriet van de avond blijft de uitgebreide anti-pasti. Een heerlijke combinatie van verschillende lekkernijen en hapjes; denk aan burrata met tomaat, verschillende soorten ham en salami, vitello tonato, carpaccio van octopus, gegrilde groenten en perfect gebakken focaccia. De porties zijn groot, dus persoonlijk zou ik zelf kiezen voor een aantal voorgerechtjes en de anti-pasti met een goed glas wijn of Peroni. Gezellig met vriendinnen op de grote groene bank en vervolgens de avond afsluiten met de huisgemaakte desserts die ze op de trolley naar je toe komen rijden.
De vriendelijke bediening is gastvrij en legt met liefde uit welke gerechtjes je geserveerd krijgt, verder is het een heerlijke plek om mensen te kijken en dat allemaal op een steenworp afstand van het Leidseplein. Wat wil je nog meer?

Stadhouderskade 7, Amsterdam | www.cafegeorge.nl/sangeorge

Video: Since 88
Music: Studio Palmboom

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. over alcohol

Vul hier je geboortedatum in

- -

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.
Age Verify