Gustafson

Gus3

In het Westerpark vind je sinds september 2015 hotel-restaurant Gustafson. Een creatieve broedplaats die continu in ontwikkeling is, omdat ze designers de ruimte geven om bij te dragen aan het concept. Je kunt er daarnaast voortreffelijk eten en heel bijzonder overnachten. Gustafson heeft voor precies één jaar intrek genomen in misschien wel het meest prominente gebouw van het Westerpark. Vooralsnog niet heel bekend, omdat er voornamelijk kantoren in zaten. Nu een toegankelijke plek voor een hapje, drankje of overnachting.Bij binnenkomst sta je midden in het restaurant. Aan de rechterkant het mooie zitgedeelte, recht voor je de grote bar en links van je de open keuken. Details die direct in het oog schieten is het gebruik van vele soorten stof. Navraag leert ons dat het allemaal Deens fabrikaat is. Zo bestaat het grote Gustafson logo aan de muur, alle lampen en de tafelkleden (deels bewerkt met epoxy) uit bijzondere stoffen.

Op je bord krijg je veelal kleine hapjes die volgens het inmiddels wel bekende sharing principe gaan. Zo smullen we van crusty sushi, pulledpork, coeur de boeuf, bavette met sjalot saus en paddenstoel, gebakken tongschar en gevogelte filet met kimchee. Je leest het al. Het is hier geen daghap voor 12,50. Wel erg lekker eten in een creatieve omgeving op een toplocatie.Het mooiste aan Gustafson zijn misschien nog wel de kamers. Er zijn er ‘slechts’ vijf, maar wat voor een vijf.
De eerste kamer is een ruimte van 20 vierkante meter met groen tapijt en een kampeertent erin. De tweede kamer bestaat uit 6 Japanse pod-cabines, waar je in moet kruipen en toch nog kunt genieten van het mooie uitzicht over de Westerpark vijver. Als je in deze kamer zit, heb je wc’s op de gang en een carwash-douche. Een carwash douche inderdaad. Je loopt deze douche in en gaat als het ware door een wasstraat. Hoe komen ze erop.

De uitblinker is de suite. Deze zeer luxueuze kamer heeft een eigen ingang aan het park en bestaat louter uit weelde. De vierde kamer is het ateliershok. Dit is een werkruimte gecombineerd met een slaapplek. Designers kunnen zich hier twee weken terugtrekken en zich compleet focussen op hun werk. De laatste kamer is een soort zitkuil (kent u die nog?!) waarbij je zelf moet bepalen hoe je gaat slapen.
Mocht je dit niet kunnen volgen, dan doe je er goed aan het zelf te ervaren. Dat is eigenlijk de boodschap van dit hele verhaal. Wandel eens naar binnen, ga lekker eten en snuffel die creativiteit op. Wij raden een zondagmiddag aan, dan serveren ze namelijk sinds kort een zeer riante brunch.

Gus1

Gus2

Gus4

Gus5

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. over alcohol

Vul hier je geboortedatum in

- -

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.
Age Verify