Foodelicious

Peroni_blogster-1825

Een dagje in Rotterdam? Dan mag je Foodelicious niet overslaan! Het is een winkel vol lekkers; denk aan speciale oliën, azijn, delicatessen en chocolade. Het enige risico van shoppen bij Foodelicious is dat je alles wilt kopen, want ik ga vaak de deur uit met meer lekkers dan ik zelf op kan.
 
Achter elk product zit een mooi verhaal en een persoonlijk contact met de maker, om de hoogste kwaliteit en smaak te behouden. Zo importeren ze hun olie en azijn zelf bij de boeren uit heel Europa. Hun geweldige mango azijn wordt gemaakt van puur mango sap, wat zorgt voor de pure en zoete smaak van deze zomerse azijn. Heerlijk voor over een salade met kip, maar ook in combinatie met avocado.

Peroni_blogster-1735
Ook hun delicatessen zijn met veel liefde gemaakt. Zo bestaat het recept voor de Grissini met zeezout al meer dan 150 jaar, en deze wordt nog steeds met de hand op ambachtelijke wijze gemaakt. Een andere favoriet zijn de pappardelle van La Campofilone uit Italië, die gemaakt wordt van ei en durum tarwe. Het deeg wordt op een lage temperatuur gekneed, en daarna langzaam gedroogd. Het resultaat is een geweldige verse pasta, die met een paar mooie ingrediënten (denk bijvoorbeeld aan tomaten, ansjovis, zwarte olijven en kappertjes) helemaal tot zijn recht komt als heerlijk zomergerecht.

Peroni_blogster-1770

Naast de mooie smaken uit Europa zoeken ze het ook dichterbij huis, en hebben dus ook allerlei lekkere producten uit Rotterdam en omstreken in de winkel staan. Mocht je dus in de buurt zijn, dan is dit zeker een aanrader! Mijn favorieten, naast bovenstaand, zijn de basilicum olie, champagne truffels en truffel tapenade. Echter, neem zelf een kijkje en probeer nieuwe dingen uit.. Dat is immers het allerleukste!

Foodelicious | Mariniersweg 47, Rotterdam


Fotografie: ill & Lauw

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. over alcohol

Vul hier je geboortedatum in

- -

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.
Age Verify